Subota, 02 Ožujak 2013 13:05

Kaštela: Učiteljica smislila aplikaciju koja zna na kojoj će strani autobusa biti hlad

Kaštela: Učiteljica smislila aplikaciju koja zna na kojoj će strani autobusa biti hlad Slobodna Dalmacija

Ako ste jedan od onih koje uvijek kad putuju autobusom dopadne sjedalo na ubojitom suncu, možete doskočiti problemu uz pomoć i-Phonea i aplikacije Sunny Side koja će vam otkriti na kojem sjedalu neće biti "pržione". Aplikaciju je nedavno smislila diplomirana učiteljica, 33-godišnja Milanda Miliša iz Kaštela, koja je, putujući stalno iz Zagreba u kojem živi, željela naći rješenje za svoj čest problem koji, dakako, muči i mnoge druge.

− Moja učestala putovanja na relaciji Split − Zagreb uvjetovala su popriličnu nervozu, uvijek zbog istog problema. Broj sjedala uvijek me je dovodio na sunčanu stranu autobusa, tako da sam godinama po pet sati sjedila "škiljeći" i zavidjela onima koji su sjedili nasuprot meni − kroz smijeh govori Milanda Miliša.

 

Problematika se ponavljala jer su se putovanja odvijala uvijek u drugo godišnje doba i drugi dio dana. I tu se rodila ideja...

 

– Pomislila sam zašto ne bih imala aplikaciju koja će izračunati putanju sunčane strane od točke A do točke B, pa kad tome priložim podatak o datumu i vremenu polaska, dobit ću pravi uvid u situaciju i u skladu s njom izabrati mjesto sjedenja. U suradnji s Neuralabom, digitalnom agencijom iz Zagreba, svoju sam aplikaciju i realizirala − kaže Miliša.

 

Aplikacija je globalna, odnosno pokriva cjelokupno tržište, a autorica naglašava da je u potpunosti hrvatski proizvod. Do nje za sada besplatno mogu doći preko App Storea samo korisnici iPhonea, no Miliša se nada da će uz pomoć stručnjaka uspjeti u nakani da Sunny Side bude dostupan i korisnicima drugih mobitela.

Izvor : Slobodna Dalmacija

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal