Ponedjeljak, 18 Svi 2020 14:14

Izglasano raspuštanje Sabora, Hrvatsku očekuju izbori

Kraj IX. saziva Kraj IX. saziva Foto: Patrik Macek/PIXSELL/vecernji.hr

Očekuje se da će predsjednik Zoran Milanović ovog tjedna objaviti datum izbora

Saborski zastupnici izglasali su većinom glasova raspuštanje ovog saziva Sabora. Za je bilo 105 zastupnika, što je daleko više od potrebnih 76 glasova. Protiv raspuštanja Sabora glasalo je pak osam zastupniak i zastupnica, dok je njih četvero bilo suzdržano.

- Želio bih se svima zahvaliti na suradnji i vjerujem da ste svi radili u korist hrvatskih građana - kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Različiti smo, no vjerujem da smo svi radili u interesu građana i da ćemo ostati upamćeni po odlukama koje smo donijeli, kao i po načinu na koji smo radili u vrijeme ovih posebnih okolnosti jer smo bili jedan od rijetkih europskih parlamenatra koji je nastavio raditi i u vrijeme epidemiej koronavirusom - zahvaljujući svim zastupnicama i zastupnicima, kao i svim popratnim saborskim službama i svim zaposlenicima koji rade u Saboru kazao je uoči glasanja Jandroković.

Podsjećamo, prijedlog za raspuštanje dala je vladajuća koalicija. Očekuje se da će predsjednik Zoran Milanović ovog tjedna objaviti datum izbora sukladno svojim ovlastima. Moguća su četiri datuma: 21. lipnja, 28. lipnja, 5. srpnja i 12. srpnja, javlja vecernji.hr.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal