Utorak, 19 Veljača 2013 18:35

Iskoristite srijedu, stižu južina i obilne kiše!

Iskoristite srijedu, stižu južina i obilne kiše! Ilustracija: Google

Nakon pretežno oblačnog ponedjeljka, utorak je vratio suho i pretežno sunčano vrijeme. Dobrodošla je to pauza od oblaka i oborina, koji nas ove godine često prate sve od početka godine, sličan trend nasatvit će se i sljedećih desetak dana!

Utorak je slab mraz donio dijelu Zagore, a danju su najviše dnevne temperature većinom bile od 8 do ugodnih 13°C. Puhala je slaba do umjerena tramontana, nešto jača na otvorenom moru.

 

Sljedećih dana oblaci će sve više dominirati nebom, a vrhunac promjene vremena očekuje nas u dane vikenda!

 

U srijedu će biti promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Oblačnije u drugom dijelu dana, osobito navečer, kada je na sjevernom Jadranu i dijelu Dalmacije mjestimično moguća slaba kiša, a u zaleđu obale i snijeg. Na većem dijelu obale puhat će slaba do umjerena bura i levant. Na jugu Dalmacije navečer jugo koje će na moru biti pojačano. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -3 do 1°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C. Najviše dnevne temperature većinom od 8 do 13°C, u zaobalju ponegdje malo niže.

 

U četvrtak umjereno do znatno oblačno sa sunčanim razdobljima. Najviše suha vremena bit će na srednjem Jadranu, a najviše kiše na jugu Dalmacije gdje na moru u drugom dijelu dana može biti pljuskova s grmljavinom. Susnježica i snijeg mogući su iznad 400 metara nadmorske visine u Zagori. U Istri i na Kvarneru može biti susnježice i snijega sve do mora. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Južnije od Šibenika bit će bure, levanta i juga. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 1°C, uz obalu i na otocima od 2 do 9°C. Najviše dnevne temperature u većini predjela od 6 do 12°C, u zaobalju, Istri i Kvarneru i nekoliko stupnjeva niže, prenosi DalmacijaNews.

 

Petak donosi nastavak nestabilnog vremena. Na sjevernom Jadranu pretežno oblačno s kišom i snijegom. U dijelu Istre i na širem riječkom području moguće je stvaranje snježnog pokrivača. U Dalmaciji promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, a povremeno će biti kiše koja je izglednija navečer. Na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. U Dalmaciji umjerena bura i levant, navečer će okrenuti na jugo koje će jačati, pa će na moru biti jako. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju i većem dijelu Kvarnera od -3 do 2°C, drugdje od 2 do 8°C. Najviše dnevne temperature na sjevernom na širem riječkom području oko 0°C ili malo niže, drugdje na sjevernom Jadranu i dijelu Zagore od 2 do 8°C, u Dalmaciji od 8 do 13°C.

 

Duboka Genovksa ciklona donijet će nam oblake tijekom subote, a kiša će padati veći dio dana. Lokalno su mogući izraženiji grmljavinski pljuskovi. Puhat će umjereno, na moru jako jugo s čestim olujnim udarim što će povećati valovitost mora. Toplije već od jutarnjih sati kada u mnogim krajevima minimalna temperatura neće biti niža od 10°C. Najviše dnevne temperature većinom od 10 do 15°C.

 

U nedjelju umjereno do znatno oblačno, osobito u prvom dijelu dana s kišom i obilnim grmljavinskim pljuskovima. Prema večeri moguć je prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Ujutro umjereno do jako, na moru i olujno jugo. Popodne vjetar u zamjetnom slabljenju i okretanju na slab levant. Zadržat će se relativno toplo.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal