Subota, 09 Ožujak 2013 14:28

Hrvatska spremna za ponavljanje rekordnih rezultata prošlogodišnje turističke sezone

Hrvatska spremna za ponavljanje rekordnih rezultata prošlogodišnje turističke sezone CNTB

Nakon vrlo uspješne 2012 kada je rast od pet posto u turizmu postavio Hrvatsku među top mjesta u Mediteranu i potaknuo BDP donijevši 7 milijardi eura od stranih turista, Hrvatska u usponu europskog turizma je spremna to ponoviti, ako ne i poboljšati ovogodišnji rezultati osobito na njemačkom tržištu.


Prema Meri Matešić, ravnateljica Hrvatske turističke zajednice (HTZ), koja je pozdravila više od 40 međunarodnih i domaćih novinara na konferenciji za novinare održanoj u Berlinu ITB Expo: "2012 je bila fantastična godina za hrvatski turizam, ali to je također godina otvaranja očiju jer ne možemo samo tapšati se po leđima i reći da je posao obavljen. Naš zadatak je da se sada nastaviti taj rast s još boljim uslugama, širi izbor smještaja, više uzbudljivih događaja, pa čak i više nezaboravnih iskustava ne samo u ljetnim mjesecima, i ne samo na našoj obali, jer imamo jednako mnogo za ponuditi u kontinentalnom turizmu. Ovo je godina u kojoj  vas pozivamo da otkrijete cijelu Hrvatsku, u bilo koje doba godine, za bilo koji uzrast i svaku prigodu ".


Sudeći po interesu koji generira hrvatski štanda, Nijemci će ponovno staviti Hrvatsku među jednu od svojih omiljenih destinacija za odmor i upoznati neke nove destinacije (u Hrvatskoj), nove biciklističke staze u cijeloj zemlji, čak i bolje kampove, uzbudljive nove proizvode u kontinentalnom turizmu, te velike gastro i vino pakete. Taj interes ne iznenađuje.


Hrvatsko vino predstavljeno je na konferenciji za novinare, uz pomoć jednog renomiranog njemačkog stručnjaka za sommelier i vina,  Thomas Brandl koji je zaključio da Hrvatska ima mnogo toga za ponuditi u smislu probranih vina koje je dokazano iz godine u godinu po broju međunarodnih priznanja i nagrada, a samo je pitanje vremena prije nego zaradimo svjetsko priznanje koje zaslužujemo.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal