Srijeda, 25 Rujan 2013 13:51

"HDZ nije spašavao KK Split jer se bavio Hajdukom"

U pauzi sjednice koju je predsjednik Gradskog vijeća Boris Ćurković sazvao dok se, kako je rekao, ne ohlade glave i ne počne pričati o KK Splitu, a ne o politikantstvu, medije je zanimalo zašto vijećnici HDZ-a nisu, u vrijeme dok su obnašali vlast riješili stanje u klubu.
Predsjednik kluba vijećnika HDZ Petar Škorić je rekao da je on na čelu najveće oporbene stranke u Splitu tek godinu dana.
Hrvoje Marušić, sadašnji vijećnik HDZ-a sjedio je u Gradskom vijeću od 2005.do 2009.godine u ime  Liste Velog mista, partnera sadašnje mu stranke. HDZ i Lista Velog mista, podsjetimo,  zajedno su tvorili vlast u Splitu. Medije je zanimalo zašto tada nije upozorio na stanje u KK Split.

- Tada je bio aktualan Hajduk, nije bio KK Split tema. Sad je stečaj u pitanju - kazao je.

Konstatirao je da je gradonačelnik učinio dobar potez za KK Split što je "pritisnuo" vjerovnike, ali to nije dobro za vjerovnike.
Željko Jerkov, iz Liste Velog mista, tadašnji predsjednik Gradskog vijeća također nije smatrao da se trebalo baviti KK Splitom, jer je tek od preoblikovanja u vlasništvu Grada.

- Brojke nisu bile toliko alarmantne bile - ustvrdio je Jerkov, iako se dugovanja vuku iz 1988.godine.

Na upit medija zašto je podupirao stečaj Hajduka, ističući i da će tada na vidjelo izaći svo poslovanje "bijelih", a danas je ustao tek kada se spomenuo stečaj KK Splita i grčevito se bori za očuvanje kluba, Jerkov je kazao da je situacija drukčija.
- Tada se radilo o kaznenom djelu i daj Bože da je bio stečaj Hajduka! - zaključio je Jerkov.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal