Nedjelja, 01 Rujan 2019 11:38

FINA Ultramarathon Grand Prix Croatia 2019 Istaknuto

FINA Ultramarathon Grand Prix Croatia 2019 (FINA svjetski kup u maratonskom plivanju, Hrvatska 2019) održat će se 31.8.2019. u Crikvenici i Novom Vinodolskom. 
Ukupna duljina plivačke staze je 20 km. Start je u 9:30 h s Vele palade u Crikvenici, pliva se do Kačjaka pa nazad prema Crikvenici, nastavlja prema Selcu i otočiću Sv. Marin u Novom Vinodolskom, a potom se plivači okreću i plivaju do novljanske luke i Marine „Novi", gdje je cilj utrke.
 
Očekuje se 24 ili više natjecatelja, a do sada su prijavljeni plivači iz Argentine, Brazila, Kanade, Italije, Njemačke, Sjeverne Makedonije i Hrvatske. Prijavljeni plivači predstavljaju sam vrh svjetskog daljinskog plivanja te su nositelji brojnih medalja sa svjetskih, europskih i olimpijskih natjecanja i pobjednici svjetskog kupa.
 
Plivački maraton Crikvenica – Novi Vinodolski (20.000 m) uvršten je u kalendar FINA Ultramarathon serije u 2019. godini. Manifestacija je iznimno atraktivna jer se radi o jedinom FINA natjecanju u maratonskom plivanju koje se gotovo u cijelosti pliva uz obalnu šetnicu tako da se gotovo cijela utrka može pratiti s obale, a što predstavlja posebnu atrakciju i za gledatelje i za same natjecatelje
 
Naša Ivana Prižmić je također otplivala 20 km.
 
IZVOR:www.tz-novi-vinodolski.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal