Srijeda, 24 Travanj 2013 11:58

Dogradonačelnica Sinja: Napuštam politiku jer nisam ispunila obećanje

Dogradonačelnica Sinja: Napuštam politiku jer nisam ispunila obećanje Screenshot: DalmacijaNews

Politički presedan u Hrvatskoj - ostavka zbog neispunjenih predizbornih obećanja. Upravo takvu odluku donijela je Elena Perković Paloš, do jučer aktualna dogradonačelnica Sinja i osoba zadužena za gospodarstvo u gradu Alke, piše Jutarnji list.

Na mjesto dogradonačelnice stigla je 2009. godine putem Nezavisne liste doktora Stipislava Jadrijevića, inače transplantacijskog kirurga zaposlenog u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu, koja je na prošlim lokalnim izborima osvojila vlast u Sinju. U vrijeme tadašnje izborne kampanja Nezavisna lista obećala je, među ostalim, da će smanjiti nezaposlenost.

 

- Tada je Sinj imao oko 1700 nezaposlenih. Obećali smo otvoriti nova radna mjesta. Danas je u Sinju 3000 nezaposlenih. Dakle, ne da nismo ispunili obećanje nego se situacija pogoršala. Stoga je moja moralna dužnost da se povučem. Nisam ispunila obećanje, nemam što raditi na vlasti ni podnositi novu kandidaturu - kaže Elena Perković Paloš, inače doktorica veterine, koja će se vratiti realnom sektoru i vođenju tvrtke Dalmesso.

 

Na rast nezaposlenosti, naglašava, utjecali su i veliki financijski problemi koji su se događali u nekim tvrtkama kao što su Dalmatinka Nova, Dalmacijavino, Konstruktor, i u kojima je radilo mnogo Sinjana. S druge strane, gradska vlast nije učinila ništa da otpuštene ljude ponovno zaposli.

 

- Tu leži odgovornost. Nismo učinili ništa i red je da odstupim - kaže.

 

- No to ste mogli učiniti i ranije. Radi li se o nekom marketinškom triku i skupljanju bodova za nadolazeće lokalne izbor? - pita novinar Jutarnjeg lista.

 

- Nakon mandata povučete crtu. Jeste li uspjeli ili ne. Mi nismo. Neću se kandidirati ni na jednoj listi. U potpunosti se povlačim iz politike. I mislim da bi to trebao biti model ponašanja kod političara. Ako niste uspjeli, otiđite i prepustite mjesto nekom boljem. Kada bi to bio standard, onda razni "kerumi" više ne bi imali što raditi u politici - objašnjava i dodaje:

 

- Za ljude koji imaju znanje i stav nema mjesta u politici jer ih pojedu nesposobni. Pokraj takvih, nemate šanse!

 

 

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal