Utorak, 24 Prosinac 2019 00:22

Božićna bajka stiže iz Amerike - Mili Rončević uspješno transplantirana koštana srž Istaknuto

leukemija se povukla leukemija se povukla Foto: Marko Prpić/PIXSELL/vecernji.hr

 

 

Mila je trenutno dobro. Prošla je transplantaciju koštane srži od donora 1.11.2019. i zasad je sve više nego u redu, rekao je Milin otac Marin Rončević.

Malenoj Mili Rončević u Americi je uspješno transplantirana koštana srž i djevojčici se povukla leukemija.

Sjajne su to vijesti koje je podijelio Milin otac Marin Rončević.

 

Mila je trenutno dobro. Prošla je transplantaciju koštane srži od donora 1.11.2019. i zasad je sve više nego u redu. Nije se radilo o operaciji kao takvoj, nego o transplantaciji koštane srži nakon postizanja i održavanja remisije u trajanju od šest mjeseci – rekao je za 24 sata otac djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku i za čije je liječenje u samo nekoliko dana prikupljeno više od 40 milijuna kuna.

Mila je, naime, bolovala od akutne megakariocitne leukemije. Marin Rončević prisjetio se traumatičnih trenutaka kroz koje je malena Mila, ali i cijela njezina obitelj, prolazila.

– Život joj je gotovo neprekidno ugrožen od 26.3.2018. godine, s izuzetkom nekoliko mjeseci nakon što je Mila u Rijeci uspješno uvedena u molekularnu remisiju. Imala je nebrojene komplikacije, od puknuća porta koji joj je prošao kroz desno srce i zaglavio se u plućnoj veni, raznih infekcija, sepsi, začepljenja drugih portova, operacija bez imuniteta, relapsa bolesti, lošeg odgovora na terapiju relapsa... Opraštali smo se od nje nekoliko puta i molili Boga za čudo ozdravljenja i svaki bi se put smilovao – rekao je.

Transplantacija koštane srži nekoliko je puta odgađana zbog lošeg zdravstvenog stanja djevojčice, no s vremenom su Milini nalazi bili sve bolji, javlja vecernji.hr.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal