Ponedjeljak, 13 Siječanj 2020 14:00

Beljak o udbaškim ubojstvima: "Preko sto? Očito nedovoljno"

Beljak o udbaškim ubojstvima: "Preko sto? Očito nedovoljno" FOTO: IGOR SOBAN/PIXSELL, SCREENSHOT: TWITTER /index.hr

ŠEF HSS-a Krešo Beljak na svom je Twitteru u jednoj raspravi opravdavao udbaška ubojstva emigranata za vrijeme Jugoslavije. Beljak je tako napisao kako UDBA očito nije ubila dovoljno ljudi.

Rasprava se odvijala ispod tvita Katie Pavlich, Amerikanke hrvatskih korijena. Zapravo je riječ o tvitu starom skoro sedam godina, iz lipnja 2013. godine. Tada je Pavlich napisala kako je njena obitelj za vrijeme Jugoslavije trebala raditi popis gostiju kako bi to vlada mogla kontrolirati.

 

Taj tvit je iz nekog razloga prije dva dana, šest i pol godina nakon što je objavljen, komentirao stanoviti Renato.

"Moja obitelj je bila meta iako smo živjeli u New Yorku. Jugonostalgičari zaboravljaju da je bilo preko 100 političkih ubojstava izvan Jugoslavije od 1945. do 1990. godine. UDBA je bila aktivna u svakoj hrvatskoj emigrantskoj zajednici u SAD-u, Njemačkoj, Kanadi i Australiji", napisao je taj tviteraš.

Beljak pravdao zločine UDBA-e, žao mu što ih nije bilo više

Njemu je odgovorio Beljak.

"Preko 100? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je radio sr*nja i tko je uzrokovao ratove od '91. do '99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli UDBA-i", napisao je Beljak.

Sve je to na Fejsu komentirao Mostov Marko Sladoljev.

"Krešo Beljak opravda egzekucije UDBA-e nad HRVATSKOM emigracijom i žali što tih egzekucija nije bilo više. Kaže da su za ratove 90-ih i agresiju na Hrvatsku krivi fašisti s obje strane koji su po Beljaku nažalost izbjegli krvavu ruku egzekutora. U normalnoj zemlji njegova politička karijera bi bila gotova! Njegova izjava je u suprotnosti s europskim rezolucijama koje osuđuju totalitarne i autoritarne režimima, ali i s Deklaracijom o Domovinskom ratu koja uzrok rata s pravom prepoznaje u velikosrpskoj agresiji a ne fašistima u svim državama bivše Jugoslavije koje UDBA nije dohvatila. Ono što je žalosno je činjenica da je on predsjednik stranke koja je u komunističkom režimu bila progonjenja od takozvanih antifašista. HSS je bila stranka koja je bila protiv svih oblika totalitarizma i zato je nastradala i od komunizma i fašizma. Tvrditi da 100 ubijenih ljudi od strane UDBA-e nije dovoljno znači pozivati na egzekuciju svih onih koji ne misle kao ti. Krešo Beljak nakon ovog mora dati ostavku ili se ispričati svim žrtvama totalitarnih režima. Druge opcije nema", napisao je Sladoljev.

 Izvor:index.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal