Četvrtak, 08 Kolovoz 2013 13:54

Baldasar: "Zabrane su nužne, neredu se mora stati na kraj" Istaknuto

Iako su prvi mjeseci vladavine Ive Baldasara obilježeni uglavnom zabranama, splitski gradonačelnik kaže kako su one bile nužne kako bi se napokon uveo red u grad pod Marjanom.

Osim vezivanja na Zapadnoj obali, manifestacije Discotheque riva, zabranio je električna pojačala u staroj gradskoj jezgri, kršenje propisa o javnom redu i mitu u staroj gradskoj jezgri, a započeo je i s provedbom Zakona o štandovima i štekatima u praksi, piše DalmacijaNews.

 

- Neredu treba stati na kraj. Velika je većina ugostitelja prihvatila vratiti se u gabarite koji su navedeni u ugovorima koje su potpisali, bilo je nekih kažnjavanja, a neki su tražili i da im dopustimo postavljanje vanjskih šankova. Nismo im dali dopuštenje – kazao je Baldasar i najavio da će iduće godine nekim ugostiteljima promijeniti ugovore.

 

Inače, prva radna sjednica splitskog Gradskog vijeća prekinuta je na točki o prigovorima na Županijski prostorni plan koji se odnose na vezivanje na Zapadnoj obali jer je Baldasar ostao bez kvoruma. Otišao je čak i Igor Mladinić HNS-ov potpredsjednik Gradskog vijeća, a Baldasar je objasnio da je morao otići zbog smrti u obitelji.

 

- Matematički smo izgubili kvorum i prije nego je Mladinić otišao. Radi se o stjecaju okolnosti, ali meni više stvarno nije bilo bitno. Htio sam vidjeti kako ljudi dišu i to mi je uspjelo. Tu ćemo sjednicu završiti idući put tako što ću zadnje dvije točke povući s dnevnog reda. Rok za podnošenje prigovora na Županijski prostorni plan istekao nam je u četvrtak, no, to ništa ne mijenja jer nam nitko ne garantira da bi naši prigovori bili prihvaćeni – rekao je Baldasar.

 

Prošla je sjednica trajala 12 sati, a zbog većeg broja vijećnika očekivano je da će sjednice i u buduće trajati duže, pa je gradonačelnik najavio da će nastojati sjednice organizirati češće s manje točaka dnevnog reda. Nova sjednica najavljena je za početak rujna, potom slijedi tematska sjednica o KK Split, pa tematska sjednica o Hajduku, a treća radna sjednica, na kojoj bi se trebalo raspravljati i o rebalansu proračuna, najavljena je za početak listopada.

 

- Moramo još pripremiti materijale, ali nastojat ćemo tu sjednicu održati do 10. listopada pa da to na neki način bude i proračun za 2014. godinu – zaključio je gradonačelnik.

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2018 Podstrana portal