Nedjelja, 28 Lipanj 2020 07:58

Ante Mihanović - Lokalna samouprava treba biti naša snaga

Ante Mihanović - Lokalna samouprava treba biti naša snaga foto:dalmatinskiportal

Zalažem se za uvođenje skandinavskog koncepta javnih menadžera u upravnim sustavima, smanjenjem broja dužnosnika, ali nikako općina

Ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije Ante Mihanović HDZ-ov je kandidat u X. izbornoj jedinici. Evo što kaže povodom utke za Sabor...

Koji Vam je glavni motiv za ulazak u kandidaturu za Sabor?

- Moj motiv je ravnomjerni razvoj. Radom u Ljekarnama SDŽ i pokretanjem vlastitog farmaceutskog proizvodnog pogona, tehnološki najzahtjevnijeg u Dalmaciji sukladno europskom GMP standardu, shvatio sam da Dalmacija nije samo sunce i more, nego da treba razvijati vlastitu industriju i povezati je s našom znanošću na sveučilištu. Važnost samodostatnosti najviše je došla do izražaja u ovoj korona krizi.

Koji su najvažniji projekti za koje ćete se zalagati ako prođete u Sabor?

- Tri su teme koje me zanimaju, a to su farmaceutska proizvodnja i poljoprivreda, zalagat ću se za sve projekte vezane uz razvoj i nadogradnju naše poljoprivrede kroz proizvode koji će biti tehnološki napredni, a sadržavati u sebi mirise i okuse Dalmacije. Posebno ću se zalagati za revitalizaciju Imunološkog zavoda, što je i navedeno u programu HDZ-a. Naravno da ću se najviše zalagati za projekte vezane za Split i Dalmaciju.

Što mislite o preustroju lokalne samouprave?

- Zalažem se za što veću decentralizaciju. Podržavam ideju o smanjenju broja dužnosnika, ali nikako broja općina koje zadržavanjem autonomije pridonose decentralizaciji. Zalažem se za smanjenje administracije i objedinjavanje određenih poslova i funkcionalno povezivanje. Lokalna samouprava treba biti naša snaga koja će biti brža i efikasnija te se zalažem za uvođenje skandinavskog koncepta javnih menadžera u upravnim sustavima.

Jesu li ovo u konačnici izbori između Plenkovića i Bernardića za premijera?

- Osim dvije najveće stranke nije realno očekivati da bi netko drugi mogao biti mandatar, tako da su izbori između Plenkovića i Bernardića, gdje je izbor lagan jer Plenković prednjači kompetencijama i ugledom na europskoj političkoj sceni kao i ostvarenim rezultatima u Hrvatskoj u protekle četiri godine. Hrvatska nema više političara takvog formata. Plenković je zapravo jedini pravi izbor.

OSOBNA ISKAZNICA

Mjesto rođenja, brak, djeca: 
Split, supruga Iva, sin Darko
Godine: 36
Životni motoZa nas ništa nije nemoguće.
Osoba koja ga najviše inspirira: Moj otac koji cijeli život radi na zemlji i koji mi je prenio ljubav prema poljoprivredi.
Omiljeni hobi: Mali nogomet
Sportski klub/ovi za koje navija i prati: Hajduk
Tko ili što je najviše utjecao na bavljenje politikom: Prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Učlanio sam se u HDZ nakon njegove smrti kad je HDZ izgubio izbore u želji da njegova državotvorna politika živi kroz mlade ljude. Pozivam svih da 5. srpnja iziđu na izbore i odaberu Hrvatsku demokratsku zajednicu kako bi ova Vlada nastavila započeto, a dokazala je da zna i može. Sve ostalo znači dati našu zemlju u ruke eksperimentima ili onima koji su nas doveli do rejtinga 'smeće', a to bi bilo pogubno za Hrvatsku. 
izvor:dalmatinskiportal.hr

NAJČITANIJE IZ HRVATSKA

Kia u stranicama
© 2020 Podstrana portal